Contractul de 27,3 mil. euro pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean a fost semnat

Contractul de 27,3 mil. euro pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean a fost semnat

Consiliul Județean și asocierea de firme condusă de compania FRASINUL au semnat contractul de 135,1 mil. lei (cca. 27,3 mil. euro) pentru reabilitarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

În principal, va fi realizat un termosistem eficient din punct de vedere al pierderilor de energie termică, rezistență și durabilitate în timp, siguranță la incendiu, protecția zgomotului și a mediului; vor fi introduse sisteme de umbrire a ferestrelor de la nivelul anvelopantei, pentru reglarea cantității de lumină, dar și pentru protecție sporită împotriva razelor UV și diminuarea efectului de supraîncălzire a spațiilor interioare; vor fi remodelate toate zonele de acces; va fi montat un sistem de fațade ventilate pentru un plus de eficiență energetică, dar și pentru un aspect estetic mai modern și mai durabil în timp; vor fi introduse sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii; vor exista lucrări de intervenție la infrastructura electrică, termică, de ventilare și tratare a aerului, precum și la infrastructura de fluide medicale; constructorii vor realiza și lucrări de recompartimentare interioară, prin construirea de grupuri sanitare la fiecare salon; scara exterioară pentru evacuare în caz de incendiu va fi extinsă de la P+2 la P+5; va fi construit un lift exterior; vor fi montate stații de încărcare pentru autoturisme hybrid sau electrice.

Consorțiul de firme care a câștigat licitația va avea la dispoziție 24 de luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor respective.

„Vom aduce și partea veche a spitalului la același standard de calitate ca și noul corp de clădire, aflat în construcție, astfel încât pacienții care sunt într-o parte, sau în cealaltă să nu simtă nicio diferență din punct de vedere hotelier sau medical.” – a spus Gabriel Lazany, managerul SCJUB.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*