Controale în tot județul și sancțiuni mari pentru cei care lasă deșeuri în natură

Controale în tot județul și sancțiuni mari pentru cei care lasă deșeuri în natură

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anunță cetățenii că inspectorii Corpului de Control, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și cu Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud, demarează încă de la începutul anului controale extinse pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor, Valea Budacului și Valea Șieului. Sancțiunile sunt foarte mari!

Acțiunile de verificare și control continuă și în această săptămână în tot județul, având drept scop prevenirea și combaterea abandonului deșeurilor în natură, această formă de poluare reprezentând un pericol pentru sănătatea tuturor. 

ADI Deșeuri atenționează că descompunerea parțială a deșeurilor abandonate în natură afectează pânza freatică din jurul localităților și poluează apa din fântâni. În plus, este un real pericol pentru faună și vegetație.  

„Atragem atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri în natură sunt foarte mari, iar cei prinși în fapt riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice riscă sancțiuni cuprinse între 50.000 și 70.000 lei.” – a transmis Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri, pe pagina sa de facebook.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*