Cu 3 mil.euro Primăria Bistrița vrea să modernizeze și să extindă iluminatul public

Cu 3 mil.euro Primăria Bistrița vrea să modernizeze și să extindă iluminatul public

Pentru că sistemul de iluminat public este vechi, funcționează prost și mai și poluează, municipalitatea vrea să facă schimbări. Primăria a alocat 3 mil.euro pentru modernizarea acestuia, iar din acești bani se vor face și câteva lucrări de extindere.

A fost deja publicat caietul de sarcini și toate documentele necesare pentru organizarea unei licitații care să stabilească firma ce se va ocupa de lucrări. Licitația va avea loc la începutul lunii octombrie, iar câștigătorul va avea la dispoziție 12 luni de la data semnării contractului să finalizeze modernizarea și extinderea.

Cu cei 3 mil.euro se vor monta peste 1.100 corpuri de iluminat moderne dar și 609 stâlpi metalici pentru iluminat, dintre aceștia 28 urmând să fie prevăzuți cu sisteme fotovoltaice.  În plus, se vor monta 15 puncte noi de aprindere a iluminatului public și se vor înlocui cutiile de joncțiune care sunt într-o avansată stare de degradare.

Lucrări de modernizare și extindere vor fi făcute pe 68 de străzi din municipiu și în localitățile componente Unirea, Viișoara, Sărata, Ghinda și Slătinița.

 

Categories: Local

About Author