Cu 32 mil.lei se va moderniza Colegiu Național “Liviu Rebreanu”

Cu 32 mil.lei se va moderniza Colegiu Național “Liviu Rebreanu”

Construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, Colegiul Național “Liviu Rebreanu” are neapărat nevoie de modernizare. Au fost alocați banii necesari intervenției și se caută o firmă care să se ocupe de lucrări.

Cu cele 32 mil.lei ar urma să se facă modernizarea corpului A (corpul liceu) din cadrul Colegiului Național “Liviu Rebreanu”. Licitația pentru stabilirea firmei care va face reabilitarea va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

În proiect este prevăzută schimbarea acopersișului, refacerea tencuielilor și  zugrăvelii, schimbarea pardoselilor, lucrări de tâmplărie, refacerea tavanelor, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare.

De asemenea, în proiect este prevăzută și restaurarea parcului dendrologic din incinta liceului.

Investiții se vor face și în modernizarea și extinderea sistemului IT. Toate sălile de clasă vor avea astfel de dotări, vor avea și sisteme audio-video de ultimă generație și mobilier nou.

În plus, se vor face modernizări și la capitolul laboratoare, dar și în sala de festivități. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi dotate cu video-proiectoare, tablă interactivă și unitate multimedia.

Construirea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” a început în anul 1908 și trei ani mai târziu clădirea a fost dată în folosință.

 

Categories: Local

About Author