Cu 400.000 lei se fac primii pasi pentru construirea stadionului de 10.000 de locuri

Cu 400.000 lei se fac primii pasi pentru construirea stadionului de 10.000 de locuri

Un stadion de fotbal de 10.000 de locuri în Unirea! Asta vor să realizeze cei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar în bugetul din acest an al instuției au fost rezervați 412.000 lei pentru acest proiect. 

Stadionul despre care vorbesc cei de la Consiliul Județean ar urma să primească numele lui Jean Pădureanu și ar trebui să fie la standarde europene, realizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal și Federația Română de Fotbal. 

“Noi ne-am gândit la un stadion de 10.000 locuri, să fie un stadion dedicat exclusiv fotbalului, cu tribunele lângă teren. Pentru a nu neglija alte tipuri de sport, am discutat cu domnul Jiga care mi-a spus că Federația Română de Fotbal are o anumită sumă de la UEFA pentru construcţia unor terenuri sintetice la dimensiuni oficiale. Sigur, ei pun doar suprafaţa profesională, dar vom propune Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud ca noi să facem utilităţile, să viabilizăm terenul, să facem suportul, vestiare şi o tribună de 500 de locuri. Vom aveam un teren sintetic la dimensiuni oficiale de 106/68 m care poate fi împărţit în trei terenuri de minifotbal, cu nocturnă, cu vestiare, cu tribună unde se pot organiza competițiile de minifotbal“, explica Radu Moldovan, președintele CJ BN în urmă cu un an.

Deocamdată nu se știe exact la ce costuri ar ajunge construirea unui astfel de stadion, însă cel mai probabil cei 412.000 lei alocați în acest an sunt pentru realizarea studiilor necesare.

Categories: Local

About Author