Cu 7,8 mil.lei se va extinde și moderniza UPU-SMURD

Cu 7,8 mil.lei se va extinde și moderniza UPU-SMURD

Așa cum s-a anunțat în urmă cu câteva luni, secția UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud va fi extinsă și modernizată. Se caută deja o firmă care să se ocupe de lucrări, iar bugetul pus la bătaie este de 7,8 mil.lei.

Cu acești bani suprafața UPU-SMURD va fi extinsă și de la 280 mp cât are în prezent, va ajunge la 1.414 mp. De asemenea, va fi amenajat un lift care va face legătura și cu heliportul, dar și o rampă pentru persoane cu dizabilități.

În buget este prevăzută și schimbarea instalațiilor sanitare, electrice, a sistemului de monitorizare și alarmă, dar și dotarea cu echipamente medicale noi (targă 13 buc, injectomate 13 buc, monitor reanimare 2 buc, monitor stabilizare 14 buc, defibrilator cu funcție de pacemaker extern 2 buc, aspirator portabil secreții 2 buc, aparat vizualizat vase 1 buc, carucior rabatabil pentru transport pacienți 7 buc, cărucior pentru medicamente și materiale sanitare 6 buc, ventilator cu circuit adult, pediatric sau nou-născut 2 buc, miniecograf portabil 1 buc, videolaringoscop 2 buc, aparat EKG portabil 2 buc, încălzitor soluții perfuzabile 2 buc, aparat portabil radiologie 1 buc, calculator 10 buc și imprimante 5 buc).

Durata de execuție a obiectivului d investiții este de 2 ani de la data semnării contractului. Licitația pentru alegerea firmei care va extinde și moderniza UPU-SMURD va avea loc peste o lună de zile.

Categories: Local

About Author