Cu o imprimantă 3D, Ionel Chereja a luat locul III la un concurs național de tehnică și IT

Cu o imprimantă 3D, Ionel Chereja a luat locul III la un concurs național de tehnică și IT

Elev al Colegiului Național “Andrei Mureșanu”, Ionel Chereja a participat la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT “Da Vinci”, unde la etapa regională a ocupat locul I, iar la cea națională locul III. Invenția sa, un aparat modular care face același lucru ca și o imprimantă 3D, a cucerit juriul. 

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT “Da Vinci” este organizat în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls antreprenorial bazat pe inovare.

Etapa regională, la care au participat elevi din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș și Alba, a avut loc în 19 octombrie. Competiția de la nivel regional a fost găzduită de IRUM Reghin care susține inovația în orice domeniu și care este alături de tinerii ce își doresc să se dezvolte.  Câștigător a fost Ionel Chereja care a participat cu un proiect realizat din materiale reciclabile. Este vorba despre un aparat modular care imită o imprimantă 3D.

Ionel Chereja a participat sâmbătă, în data de 2 noiembrie, la etapa națională a acestui concurs și a reușit din nou să obțină punctaj mare, lucru care l-a urcat pe podium. Ionel a obținut locul III, la secțiunea elevilor de liceu. Pe locul doi la etapa națională s-a clasat un elev din București, iar pe prima poziție a fost un licean din Satu Mare.

Ionel Chereja s-a făcut remarcat la o mulțime de concursuri naționale, unde nu de puține ori invențiile sale l-au urcat pe podium. Numai anul trecut elevul a participat la: Concursul Național de Științe și Tehnologii ediția VIII – premiul I (Electric), Concursul Național de Comunicări Științifice IPO-TECH ediția XI – premiul II, Festivalul Național al Științei ediția a XI – mențiune, Concursul Național de Construcții Electronice “T.E.A.M” ediția XIII – premiul I.

 

Categories: Local

About Author