Cu un randament de +85%, TERAPLAST SA a ajuns liderul Bursei de Valori în 2020

Cu un randament de +85%, TERAPLAST SA a ajuns liderul Bursei de Valori în 2020

TeraPlast (simbol bursier TRP) a devenit compania cu cel mai bun randament de la Bursa de Valori București, după primele 9 luni din 2020. Compania bistrițeană și-a recompensat investitorii cu un plus de 85%, departe de locul doi, Nuclearelectrica (+28%).

Practic la 1.000 de lei investiţi la începutul anului la TRP, un investitor ar fi avut un portofoliu de 1.850 de lei pe acest emitent. Evoluţia TRP în 2020 a fost susţinută pe de o parte de rezultatele financiare se­mestriale, reflectate printr-o dublare a pro­fitului net la aproape 30 milioane de lei şi o majorare cu 17% a veniturilor la 487 milioane de lei, dar şi de tranzacţia de vânzare a companiei Terasteel, parte din grup.

Pe locul doi în clasamentul celor mai performante companii la BVB este Nuclearelectrica (SNN), cu un plus de cca. 28%. Ca şi în cazul TeraPlast, şi rezul­tatele financiare semestriale ale SNN sunt pozitive, respectiv o creştere de 18% a profitului net la 343 mil. lei.

Pe locul trei se află Transelectrica, cu +20,4%.

La polul opus, cel mai abrupt declin al unei acţiuni din structura indicelui principal BET este înregistrat în cazul Sphera Group (-29%), care administrează lanţurile fast-food KFC, Pizza Hut şi Taco Bell.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*