Cum arată marele ansamblu imobiliar ce va crește pe Zefirului, pe terenul Teraplast

Cum arată marele ansamblu imobiliar ce va crește pe Zefirului, pe terenul Teraplast

Unul dintre cele mai mari ansambluri imobiliare construite în Bistrița după 1990 se conturează pe terenul de peste 2 hectare deținut de TERAPLAST pe strada Zefirului. Lucrările încep la primăvară.

Șapte imobile, cu până la 9 niveluri, însumând aproape 350 de apartamente, spații comerciale, birouri, grădiniță, vor fi înălțate începând cu primăvara lui 2021 de compania Alfa Construct Partners, deținută de antreprenorii Gavrilă Urs și Doru Ciocan. Proiectul este în etapa de obținere a PUZ de la Primărie.

“Piața imobiliară din Bistrița se mișcă bine, există cerere susținută. În 2020, noi am vândut 100% din apartamentele construite peste Podul Berăriei și aveam nevoie de un nou proiect. Parteneriatul încheiat cu Teraplast, prin care vom putea construi pe terenul lor și le vom plăti ulterior în apartamente, este o situație win-win. Valoarea negociată cu Teraplast este de 1,25 mil. euro. Lucrăm la documentație și în primăvară vom demara execuția” a explicat, pentru BistritaBusiness.ro, Gavrilă Urs.

Cele 7 imobile vor avea regim de înălțime diferit. Unele vor fi S+P+3E+ER, altele S+P+5E+ER și altele S+P+6E+ER. Suprafața totală desfășurată va ajunge la 32.000 mp, iar numărul estimat de apartamente este de 344. Pe o suprafață de cca. 2.000 mp, la parterul unora dintre clădiri, vor exista spații comerciale și birouri. Din cele 2 hectare de teren, cca. 6.000 mp vor fi amenajați ca spații verzi. Ansamblul va avea estimativ 450 de locuri de parcare, din care 100 vor fi în subteran.

“E un proiect foarte frumos, deosebit. Unul dintre blocuri, cel de la intrarea în ansamblu, va avea și rol de <poartă>. El va avea o galerie lungă la nivelul solului, asemănătoare cu cea de la complexul The Office din Cluj, care va fi accesul în <noul cartier> și totodată o poziție ideală pentru magazine și birouri” spune Gavrilă Urs.


Cei doi antreprenori vor finanța lucrările din resurse proprii și din vânzarea apartamentelor în faza de proiect, prețul final la cumpărător urmând să se situeze între 800-900 euro/mp.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*