OPINIE : Cum pregătesc politicienii viitorul: copii obezi, leneși, semi-instruiți, neconectați la realitate

OPINIE : Cum pregătesc politicienii viitorul: copii obezi, leneși, semi-instruiți, neconectați la realitate

A început școala și nu pot să nu observ politica schiloadă și fără viziune a Ministerului Educației cu privire la viitorul copiilor de azi. Fiul meu e în clasa a VII-a, nepotul meu în clasa a VIII-a. Cum naiba, domnule ministru Valentin Popa, doamnă inspector școlar general Camelia Tabără, cum naiba ați gândit să reduceți numărul orelor de sport la una pe săptămână și să scoateți complet orele de informatică? Copiii noștri sunt pe locul 2 în Europa la obezitate și la beteșuguri și domniile-voastre ați decis să mai scoateți din programă o oră de sport, că două erau prea multe! Apoi, e limpede că viitorul nostru – poate nu și al domniilor-voastre politicienii – dar al nostru, al restului omenirii, se bazează pe tehnologie și informatică, și voi vă permiteți să nu introduceți măcar o oră de informatică în clasele V-VIII! Aaa, scuze, fiul meu avea o oră de info pe săptămână în clasa a V-a, dar ați scos-o ca să mai adăugați o oră de Fizică, să fie două, cu soț, crezând prost că toți acești copii sunt niște mici einsteini în devenire. Cred că locul orei de sport eliminate a fost luat de moarta Latină, desigur importantă ca să țină minte toată viața câteva citate faimoase, dar fără legătură cu viitorul atât de tehnologizat care li se arată acestor generații.

Sigur, pe lângă sfintele Română și Matematică importante rămân și Biologia, Istoria, Geografia, Cultura Civică, Muzica, Desenul, Chimia, Fizica, limbile străine etc.

Cum ar fi însă să aibă copiii și două ore de Economie pe săptămână? Așa, pe înțelesul lor, cu antreprenori de succes invitați la clasă, cu exemple practice, cu mici idei de afaceri, cu vizite la companii?

Cât de sănătos ar fi să aibă zilnic o oră de Sport?

O oră de Informatică pe zi credeți că ar fi prea mult? Așa vi se pare, dar viitorul ne va demonstra că nu e adevărat.

Din cele aproape 30 ore săptămânal, cinci ar putea fi Info, cinci să fie Sport, două să fie Economie. Celelalte 17-18 ore le împărțiți cum doriți.

Atât de greu o fi? Copiii noștri se îndreaptă acum spre… Nimic. Cu sistemul dvs., un procent ajung olimpici, restul niște leneși educați, predispuși la boli, întreținuți de părinți până după 30 de ani, neconectați defel la prezentul lor. Puțina teorie cu care rămân din școlile absolvite nu îi ajută aproape deloc când se lovesc de realitatea primului loc de muncă. Întrebați angajatorii și poate veți rămâne șocați!

Încercați să le turnați în cap milioane de informații inutile, pe care profii le predau cu silă, doar pentru că “așa este programa”. Încercați să-i faceți pe toți olimpici, sacrificându-i, pentru ca unul dintre ei să iasă locul 1 mondial la Fizică, de exemplu. Cât de mândri trebuie să fim!

Maximul ambiției acestor copii va fi să lucreze, într-o zi, la stat, căci acolo e cald și bine, mută și ei niște hârtii colo-colo, leafa vine sigur și nu e mică, iar pensia e certă.

Domnilor politicieni, vina pentru acest viitor sumbru vă aparține în mare măsură! Rușine să vă fie, celor care ați trecut pe acolo și ați rumegat savant reforma Educației: Marga, Miclea, Andronescu, Funeriu, Pop, Popa și care naiba ați mai fost!

Niște loseri!

 

 

Categories: Uncategorized

About Author