Cum vede Melente Horoba – TRANSMIXT rezolvarea crizei de șoferi profesioniști

Cum vede Melente Horoba – TRANSMIXT rezolvarea crizei de șoferi profesioniști

Melente Horoba, managerul Transmixt, cel mai mare operator public de transport din județul Bistrița-Năsăud, spune că transportatorii sunt grav afectați de lipsa de șoferi profesioniști. Horoba Melente a fost prezent la o întrunire la Prefectură, întâlnire la care au participat mai mulți manageri ai unor companii bistrițene. El a venit și cu o soluție pentru rezolvarea problemei cu lipsa de șoferi profesioniști.

Transportul rutier și de marfă se află într-o criză profundă, cauzată de lipsa unui număr de 20.000 de șoferi profesioniști. Criza a apărut din cauza condițiilor de pregătire profesională, cei care vor să devină șoferi profesioniști putând face acest lucru doar după împlinirea vârstei de 24 ani. Acest aspect îngustează foarte mult nișa persoanelor doritoare să îmbrățiseze meseria”, a explicat Horoba în cadrul întrunirii de la Prefectură.

Managerul Transmixt mai spune că transportatorii români se lovesc de criza lipsei de personal și pentru că mulți șoferi profesioniști ales să lucreze în străinătate.

Totodată, s-a ajuns la această situație și din cauza numărului mare de șoferi care au ales să profeseze în alte țări din Uniunea Europeană, în condițiile în care există o cerere masivă pentru această categorie. Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru reducerea vârstei minime obligatorii la care o persoană poate deveni șofer profesionist”, a mai completat Horoba.

Cu peste 6 milioane de călătorii înregistrate anual, compania Transmixt Bistrița este cel mai mare operator public de transport din județul Bistrița-Năsăud. Compania deține un parc auto modern, compus din peste 120 de autovehicule și se bazează pe o echipă dedicată și calificată, orientată în permanență spre nevoile clienților.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*