DAN STEEL intră la apă din nou și înregistrază profit tot mai mic

DAN STEEL intră la apă din nou și înregistrază profit tot mai mic

Afacerile lui Dan Vasile se clatină din nou după un prim semestru cu minusuri la mai toate capitolele. Profitul firmei e tot mai mic, iar datoriile cresc în continuare.

Potrivit raportului întocmit pentru primele șase luni ale acestui an, Dan Steel Group are cifra de afaceri de 66 mil.lei, cu 11 mil.lei mai puțin decât în prima parte a anului trecut când raporta o cifră de afaceri de 74 mil.lei.

Tot din raportul prezentat de Dan Steel Group reiese că firma e în scădere și când vine vorba despre venituri. Dacă în primul semestru din 2018 se raportau venituri de 64 mil.lei, anul 2019 nu a fost deloc mai bun, combinatul de la Beclean anunțând o scădere cu 26,4%, mai exact venituri de 47 mil.lei în prima jumătate a anului.

Potrivit raportului prezentat pe BVB (Bursa de Valori București), Dan Steel Group este pe plus doar la datorii. În primul semestru din 2018 firma beclenară anunța că a acumulat datorii de 138,9 mil.lei, cu 25 mil.lei mai puțin decât după primele șase luni ale acestui an când datoriile au ajuns la 163,8 mil.lei.

Anul trecut, societatea Dan Steel Group a fost acționată în instanță de o firmă din Germania care cerea recuperarea unor datorii. Judecătorii au admis atunci pretențiile nemților și au decis că Dan Steel Group va trebui să plătească peste 900.000 euro însă firma din Beclean a contestat decizia.

În încercarea de a recupera într-un final datoriile, Belmet Handelsgesellschaft MBH a deschis un nou dosar prin care a solicitat intrarea Dan Steel Group în insolvență însă instanța de judecată a decis că “ admite contestaţia formulată de debitoarea DAN STEEL GROUP SA. Respinge cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea BELMET HANDELSGESELLSCHAFT mbH cu privire la debitoarea DAN STEEL GROUP SA. Respinge cererea creditoarei de acordare a cheltuielilor de judecată. Admite cererea debitoarei de acordare a cheltuielilor de judecată. Obligă creditoarea la plata către debitoare a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 40 000 lei către creditoare, cauţiune consemnată cu recipisa de consemnare nr. 205499787/1 din 05.06.2019, la CEC BANK, sucursala Bistriţa Cu drept de apel în şapte zile de la comunicare, comunicarea se va efectua potrivit codului de procedură civilă. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud”. Soluția a fost dată în luna iunie a acestui an.

Dan Steel Group, firmă producătoare de sârmă, plase de sârmă și cuie, este deținută (83,7%), prin SC Dan Steel Group Negrești Oaș SA Satu Mare, de omul de afaceri sătmărean Dan Vasile și este unul dintre cei mai mari angajatori din Beclean, cu peste 400 de oameni.

 

Categories: Business in top

About Author