DATACOR Bistrița vine cu soluții digitale pentru companiile ce iau măsuri anti-COVID

DATACOR Bistrița vine cu soluții digitale pentru companiile ce iau măsuri anti-COVID

Restricțiile actuale cauzate de Covid-19 au accelerat cererea de soluții digitale care ajută angajații să lucreze în siguranță. DATACOR Bistrița este una dintre companiile care vine cu aceste soluții.

Noile tehnologii și sistemele avansate de control ajută companiile să asigure protecția și sănătatea angajaților care lucrează în spații închise. „Companiile lucrează la adoptarea celor mai potrivite soluții pentru a asigura siguranța și sănătatea tuturor angajaților la locul de muncă. Astfel, restricțiile actuale în contextul Covid-19 au accelerat cererea de soluții digitale care îi ajută pe angajați să continue să lucreze în siguranță la birou, protejând totodată securitatea companiilor, în acest moment special ”, a declarat, pentru Business-Review.eu, Alexandru Dorobanțu, director tehnic la Datacor Bistrița.

Soluțiile și tehnologiile pentru monitorizarea siguranței angajaților includ: camere termice care măsoară temperatura la intrarea în clădire, sisteme mai stricte de control al accesului sau chiar aplicații care declanșează un semnal de avertizare atunci când distanța socială dintre colegi nu se încadrează în recomandările de siguranță.

Sistemele de control al accesului sunt necesare pentru companiile sau organizațiile care își propun să gestioneze automat intrarea și ieșirea persoanelor din anumite zone.

„În timp ce cardurile de acces utilizate de obicei de personalul companiei sunt deja o practică obișnuită, opțiunea de a adăuga mai multe condiții pentru a controla accesul la diferite zone ale companiei, în funcție de anumite condiții, poate ajuta angajatorii să limiteze interacțiunile dintre angajați”, a explicat Alexandru Dorobanțu.

Soluțiile de securitate Datacor, atât în ​​contextul pandemiei, cât și post-Covid-19, sunt concepute pentru a face munca angajaților mai eficientă, mai productivă și mai sigură din punct de vedere al sănătății.

„De exemplu, Honeywell Pro-Watch este o soluție software care integrează toate cerințele de securitate ale unei companii, de la controlul accesului până la supravegherea video. Este o soluție care poate fi utilizată pentru a configura dinamic sistemul de control al accesului. De exemplu, un scenariu care poate fi foarte util în contextul actual este acela de a acorda dreptul de acces angajaților din anumite zone numai dacă aceștia prezintă un anumit document, precum testul negativ pentru Covid-19 ”, a spus Dorobanțu.

Această trecere la o rețea complet integrată, compatibilă cu tehnologia și conectată permite o analiză avansată a datelor. De exemplu, cu ajutorul tehnologiei și senzorilor, angajații pot ști acum care este cel mai sigur spațiu în care să lucreze sau când să evite zonele aglomerate, unde există mai mulți colegi în birou, sau chiar să aloce spații de lucru sau locuri de parcare pe baza itinerariului și preferințe.

Compania Datacor, controlată de frații Bogdan și Cristian Bilegan, este furnizor de echipamente, soluții și servicii inteligente în special pentru industriile IT și telecom. Datacor va inaugura în 2021 o fabrică de fibră optică în Parcul Industrial Bistrița Sud.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*