Datacor Bistrița vrea să producă fibră optică în Parcul Industrial

Datacor Bistrița vrea să producă fibră optică în Parcul Industrial

Compania Datacor, controlată de bistrițenii Bogdan și Cristian Bilegan, ar putea investi 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița Sud, unde a concesionat încă de anul trecut o parcelă de 2800 mp.

Investitorii au depus un proiect pentru finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) și așteaptă un răspuns pozitiv pentru a demara construcția unei hale de producție pe platforma de la Sărata. Proiectul a trecut de prima fază, a conformității documentelor depuse, și a intrat în evaluarea finală, urmând ca decizia de finanțare (sau nu) să fie luată în 2-3 luni. Compania dorește să producă fibră optică pentru industria telecom, însă investiția depinde în mare măsură, spun sursele noastre, de finanțarea prin POR.

Despre Datacor

Datacor este din 2002 furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial. Firma a avut în 2016 o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri față de anul precedent, de la 9,1 mil. lei la 12,2 mil. lei. În același timp, profitul a crescut de la 1 mil. lei la 1,7 mil. lei și numărul de angajați de la 34 la 45.

Categories: Business in top

About Author