De ce KAYA Residence schimbă conceptul de ansamblu imobiliar în Bistrița?

De ce KAYA Residence schimbă conceptul de ansamblu imobiliar în Bistrița?

Proiectul imobiliar KAYA Residence – cel mai mare ansamblu nou de locuințe și spații comerciale anunțat în Bistrița – prinde serios contur pe Str. Tărpiului, lângă Leoni 2. Primele două imobile, cu 14 niveluri – faza 1 – vor fi ridicate până la finalul anului 2023. Antreprenorul Ioan Tamaș, cel care face această investiție, explică de ce proiectul lui e complet diferit de ceea se construiește în oraș în această perioadă!

Q: De ce KAYA Residence e altceva?

A: Avem câteva argumente care îi vor pune pe gânduri pe potențialii cumpărători, când vor face o analiză a ofertelor din piață. Să pornim de la structură. Noi am construit cele mai solide imobile din piață, cu reală structură antiseismică, cu adăposturi în subteran în caz de cutremure. Apoi, legat de calitatea materialelor. Nu știu ce spun alții, dar noi folosim doar materiale de top, unele chiar inovatoare, calitatea e o obsesie pentru noi. Diferit este că ansamblul nostru nu va fi o simplă sumă de apartamente, KAYA Residence propune o comunitate, cu beneficiile și facilitățile aferente. Cine intră în KAYA Residence va fi membru al comunității KAYA! Dincolo de apartamente cochete, luminoase, de diferite forme și dimensiuni, locuitorii din ansamblu vor avea lângă ei spații recreaționale, locuri de joacă și pentru sport, magazine, cafenele, bistro-uri, terase, parcări, spații de birouri, propriul parc, alei pentru promenadă etc. Nu mai știu un alt proiect imobiliar care să propună în centrul lui un parc de cca. 1,5 hectare. Dorim să închiriem spațiile comerciale (vorbim de 4.280 mp doar în Faza 1) unor branduri cunoscute, nu vor fi simple magazine de cartier.

Q: Cum descrieți viitoarele locuințe?

A: În faza 1 vom avea 262 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 50-130 mp, având termen de finalizare în decembrie 2024. Locuințele au planuri spațiale inteligente, au fost concepute pentru a maximiza funcționalitatea și confortul. Fiecare colț este valorificat la maxim. Toate beneficiază de lumină naturală din belșug și au o eficiență termică ridicată, arhitecții au avut grijă de acest aspect. Noi filmăm în detaliu fiecare etapă a construcțiilor și finisajelor, deci, ca noutate, cumpărătorii vor primi un memory stick, cu imagini sau video, care va conține istoria construcției locuinței lor. E o dovadă a faptului că nu ascundem nimic, chiar ne mândrim cu munca noastră și, în același timp, va fi și o amintire frumoasă pentru viitorii proprietari. Mai mult, fiecare cumpărător va primi, gratuit, un proiect de design interior, realizat de profesioniști, care să îi ușureze munca de amenajare și mobilare a apartamentului.

Q: Ce alte cifre interesante din proiect ne mai puteți oferi?

A: Vorbind tot de faza 1, vom construi 280 de locuri de parcare în subteran și 170 de locuri suprateran. Vom avea 4.280 mp de spații comerciale și 1.500 mp de spații pentru birouri. Spațiile verzi vor însuma 10.537 mp, foarte mult, în comparație cu alte proiecte din zonă, sau chiar din alte zone. Puțini dezvoltatori imobiliari renunță la bucăți mari construibile din teren pentru a crea parcuri. Noi facem acest lucru.

Q: A început deja vânzarea de locuințe și negocieri pentru spațiile comerciale și de birouri?

A: Procesul a început deja, desigur, la prețuri promoționale, pentru că proiectul e în fază de șantier și e firesc ca primii sosiți, oameni sau companii care au încredere în noi, să aibă prețuri mai bune. Am reușit câteva contracte, suntem mulțumiți, cu siguranță acest proces va accelera după ce intrăm în 2024. De menționat însă că aceia care încheie un antecontract acum, până la finalul anului, vor beneficia de același TVA redus, de numai 5%. După aceea, după cum știți, lucrurile se schimbă.

Q: Ce avantaje are KAYA Residence prin locul în care va fi ridicat?

A: Noi credem că ansamblul beneficiază de o poziție privilegiată în Bistrița, este situat foarte aproape de centru, în dreapta companiei Leoni 2. După ce Primăria va finaliza investiția la pasajul care face legătură cu Str. Gării, practic accesul spre centrul orașului va fi făcut în linie dreaptă, în câteva minute. În partea cealaltă, avem vechiul drum de centură, un acces foarte bun, dar să fim conștienți că acel drum va deveni în următorii ani un bulevard al orașului, nu va mai fi un drum de centură, iar asta va aduce un plus estetic pentru împrejurimile KAYA Residence. În concluzie, la dimensiunile proiectului nostru, nu exista o poziție mai bună în oraș, iar primii noștri clienți, care au contractat deja apartamente, au apreciat și acest lucru. Cei care doresc detalii despre KAYA Residence sau vor să ne facă o vizită în șantier sunt invitați să ne contacteze la numerele de telefon 0730 032 102 sau 0745 605 373!” (P)

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*