De ce nu au votat consilierii locali PNL subvenționarea taxei de salubritate

De ce nu au votat consilierii locali PNL subvenționarea taxei de salubritate

Deși au fost îndemnați de șeful de partid să susțină și să voteze subvenționarea taxei de salubritate în Bistrița, consilierii locali ai PNL nu au participat la vot. Ioan Turc are și o explicație: banii pentru subveționarea de la gunoi au fost luați din banii destinați subvenționării transportului în comun. 

“Ceea ce a făcut viceprimarul (n.red. Cristian Niculae) reprezintă o cacealma 100%, tipică PSD. A luat bani de la o subvenție și a pus bani pentru altă subvenție. Adică a luat bani de la subvenția pentru transport și a pus bani la subvenția pentru taxa de salubritate. Poi normal că s-au abținut consilierii PNL. Ce puteau să facă? Ce alt gest puteau să facă?“, explică președintele PNL BN, Ioan Turc.

Liderul liberalilor bistrițeni spune că trebuiau găsite alte resurse pentru subvenționarea taxei de gunoi. El a dat ca exemplu banii rezervați pentru pârtia de schi, bani despre care el spune că sunt tocați fără nerușinare, sau de la evenimentele culturale despre care spune că nu există pentru că numărul celor care sunt pe scenă e mai mare decât al spectatorilor.

Taxa de salubritate va fi subvenționată începând din luna martie. Viceprimarul Cristian Niculae este inițiatorul proiectului privind subvenționarea, asta după ce inițial Primăria Bistrița a decis ca începând din 2020 să nu mai dea niciun ajutor bistrițenilor când vine vorba despre plata facturii la gunoi. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor cu 75%.

Cristian Niculae a promis că va găsi bani pentru subvenționare, a anunțat că ar fi nevoie de aproximativ 3 mil. lei pentru a acoperi o parte din facturile bistirțenilor către Supercom și a găsit și rezolvarea: 3 mil. lei au fost luați de la transportul în comun și alocați pentru subvenționarea taxei de salubritate.

Categories: Local

About Author