De frica hoților 4 din 10 bistrițeni vor sisteme de securitate în case

De frica hoților 4 din 10 bistrițeni vor sisteme de securitate în case

Peste 80% dintre cetățenii județului Bistrița-Năsăud nu au instalat încă un sistem de securitate acasă, potrivit unui sondaj comandat de AMG GROUP ROMÂNIA ( amg-romania.ro ) unul dintre cei mai mari instalatori de sisteme de securitate din județ, potrivit cifrei de afaceri.

4 din 10 bistrițeni care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziția și montarea unuia în urmatoarele 12 luni. Aproape 50% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 46% dețin o casă individuală, restul dorindu-și să instaleze în locuințele de vacanță.
Potrivit sondajului, peste 45% dintre bistrițeni consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus, să includă detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări, control acces. 31% dintre respondenți consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă sa fie compus dintr-un sistem de alarmă și unul de supraveghere video.
Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menționate de respondenții la sondajul AMG GROUP ROMÂNIA sunt: asigurarea unui sentiment de confort și siguranță (34%), supravegherea locuinței atunci când nu e nimeni acasă (30%) și supravegherea împotriva spargerii locuințelor (30%). În acest context, 7 din 10 bistrițeni consideră că existența unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii.
Anul trecut, la nivel național, au fost sesizate peste 23.000 de infracțiuni de furt din locuințe, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române, iar în prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infracțiuni de furt din locuințe. Potrivit Poliției Române, analiza infracțiunilor de furturi din locuințe evidentiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârșirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarilor în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție, precum instalarea unui sistem de securitate.
Valoarea medie a sistemelor instalate de AMG GROUP ROMÂNIA în județul Bistrița-Năsăud este de 2.000 de lei, clienții preferând sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultimă generație, cu softuri și aplicații mai prietenoase, ușor de folosit și care permit o configurare rapidă. Tendința actuală este spre achiziția de produse și sisteme Smart Home, astfel că producatorii de sisteme de alarmă au început să integreze funcții smart în alarmele profesionale.
Aceeași tendință, de a integra noi funcții și noi tehnologii, dar fără a face modificări la preț, se regăsește și în categoria sistemelor de supraveghere video, în cele din urmă, aceste tipuri de produse devenind tot mai accesibile. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 805 persoane din județul Bistrița-Năsăud și prezintă o eroare relativă de +/- 3%.

Cu stimă, Adrian Ovidiu Moldovan- Reprezentant AMG GROUP ROMÂNIA

Categories: Local

About Author