Deschiderea hotelurilor, împinsă în lunile iulie-august

Deschiderea hotelurilor, împinsă în lunile iulie-august

Deși în urmă cu câteva zile premierul Ludovic Orban susținea că hotelurile ar putea să își reia activitatea după 15 mai, astăzi a anunțat că hotelierii ar putea aștepta până în iulie-august. Deschiderea unităților de cazare ar urma să fie făcută cu respectarea anumitor reguli.

“Nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu stabilirea unui set de reguli. INSP și alte entități sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate. Le vom adopta înainte de eliminarea restrcițiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat despre posibila deschidere a scetorului de turism, în lunile iulie-august.

Șeful Guvernului a precizat însă că restaurantele vor rămâne în continuare închise, chiar dacă hotelurile își vor relua activitatea.

“Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante”, mai spune Orban.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*