Dezastru financiar la “Jupânu”. Afacerea a scăzut cu cca. 20 mil. lei, datoriile au crescut cu 27 mil.

Dezastru financiar la “Jupânu”. Afacerea a scăzut cu cca. 20 mil. lei, datoriile au crescut cu 27 mil.

Grupul de firme Combis – Agro Invest, deținut de antreprenorul Ioan Moldovan, a avut un an 2017 negru, reiese din datele financiare înregistrate la Ministerul Finanțelor. Iată, în cifre, motivul pentru care hotelurile Coroana de Aur, Dracula și Codrișor au fost scoase la vânzare.

Combis a scăzut cu 17 milioane lei față de 2016 (ajungând la un rulaj de 50,2 mil.), iar Agro Invest cu aproape 2 milioane lei (coborând la un rulaj de 84,8 mil.). Pierderea netă a fost la Combis de 0,63 milioane lei, iar la Agro Invest de 2,23 milioane lei. A fost primul an în ultimii cinsprezece când cele după companii au trecut pe minus. Datoriile La Combis au urcat cu 9 milioane, iar la Agro Invest cu aproape 18 milioane lei.

Pasul mic de la optimism la dezastru

În ianuarie 2018, într-un interviu acordat BistritaBusiness.ro, fondatorul celor două companii, Ioan Moldovan, nu lăsa se înțeleagă că ar fi un pericol iminent în preajmă. Dimpotrivă, deborda de optimism. Ce s-a schimbat în câteva săptămâni, doar domnia-sa poate ști. ”În acest grup de firme au fost investiți aproape 15 milioane de euro în ultimii ani, suntem lideri locali și e timpul ca afacerea să treacă la un alt nivel. Din punct de vedere tehnologic, suntem în linie cu orice nume mare din piață, iar colegii mei sunt și ei dornici să treacă într-o nouă etapă de dezvoltare. Evident, există o strategie la care lucrăm ca să ajungem acolo. Întâi, trebuie să facem o reașezare a departamentelor, a organigramei, ca să avem și structurile pe care le solicită o astfel de dezvoltare. Trebuie, apoi, să dinamizăm distribuția și procesele de marketing și comunicare. În paralel, vom continua să creștem exportul de carcase de bovine, ovine și caprine, care reprezintă acum cca. 75% din activitatea abatorului, gestionat de compania Agro Invest Prod. În prezent, exportăm masiv astfel de carcase în mai multe țări musulmane”, spunea Ioan Moldovan. În plus, susținea antreprenorul, grupul țintea o cotă de piață din județele limitrofe, adică Mureș, Cluj, Maramureș și Suceava și plănuia o expansiune în aceste zone, cu produse premium.

După câteva săptămâni, hotelurile Coroana de Aur, Dracula și Codrișor, controlate de familia Moldovan, erau aruncate pe piață într-o încercare aproape disperată de a aduna capital.

Categories: Business in top

About Author