Diana Morar (PNL) : Depolitizăm Curtea Constituțională. Va include doar foști judecători!

Diana Morar (PNL) : Depolitizăm Curtea Constituțională. Va include doar foști judecători!

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Diana Morar, candidat al PNL Bistrița-Năsăud pentru un mandat în Camera Deputaților, spune că partidul din care face parte vrea să depolitizeze Curtea Constituțională după alegerile din 6 decembrie.

“După alegerile din 6 decembrie, PNL va reforma CCR, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de decizii cu caracter politic. Deputatul PNL Ovidiu Ioan Sitterli a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege care modifică legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Propunerea legislativă prevede că magistraţii CCR pot fi numiţi doar din rândul judecătorilor, iar candidaturile pot fi respinse dacă nu există avizul CSM sau dacă acesta este negativ.” – spune, într-un comunicat, Diana Morar.

Aceasta acuză faptul că instituția CCR a făcut în foarte multe rânduri jocul PSD, ultima oară atunci când a aprobat menținerea fostului lider PSD Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ. PNL semnalase la CCR că Iordache a fost ales ilegal în acea funcție și, în plus, are o reputație incompatibilă cu poziția de șef la Consiliul Legislativ, fiind inițiatorul OG13, care a generat revoltă publică.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*