Directorul ADI Deșeuri: „Vom avea controale în teren, inclusiv sub acoperire! Trebuie să educăm oamenii să colecteze selectiv deșeurile!”

Directorul ADI Deșeuri: „Vom avea controale în teren, inclusiv sub acoperire! Trebuie să educăm oamenii să colecteze selectiv deșeurile!”

Campania de conștientizare a colectării selective a deșeurilor, lansată de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom, a devenit extrem de vizibilă și eficientă în ultima lună. În paralel, A.D.I. Deșeuri a recrutat 6 inspectori care vor verifica, inclusiv sub acoperire, modul în care cetățenii se dispensează de deșeuri dar și activitatea Supercom și Vitalia.

Într-un interviu pentru Bistrița Business, directorul executiv al A.D.I Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, s-a arătat încântat de parcursul ascendent pe care îl ia campania lansată în luna iunie 2021 și care are ca scop educarea cetățenilor din întregul județ, cu privire la colectarea corectă a deșeurilor. 

„Campania de conștientizare lansată în luna iunie devine din ce în ce mai puternică, mai agresivă. Suntem prezenți în toată presa online, presa scrisă, la posturile de televiziune și radio ale județului nostru, cu mesaje de conștientizare despre importanța colectării selective a deșeurilor” – spune Cristian Niculae, directorul A.D.I Deșeuri Bistrița-Năsăud. 

Pentru a crește gradul de colectare selectivă corectă a deșeurilor și stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor în natură, s-a înființat și un Corp de Control format din 6 membri, la care se vor alătura alți 2 membri din cadrul A.D.I. Deșeuri. Atribuțiile Corpului de Control sunt verificarea, monitorizarea și corectarea comportamentului utilizatorilor serviciului de salubritate, atât al cetățenilor, cât și al celor doi operatori de colectare a deșeurilor: SC Supercom SA și SC Vitalia SA.

Probele pentru angajarea celor 6 inspectori din corpul de control s-au derulat săptămâna trecută. Pentru posturile scoase la concurs s-au înscris 30 de candidați, s-au prezentat la proba scrisă 26, iar la interviu s-au prezentat 24 de candidați. 

„Am văzut foarte mulți oameni bine pregătiți și a fost dificil să alegem cei mai buni oameni. Astăzi (vinerea trecută n.n.) am publicat rezultatele, urmând ca după perioada de contestații, să afișăm rezultatele finale. Sunt convins că săptămâna viitoare vom cunoaște cei 6 inspectori din Corpul de Control.” – directorul A.D.I Deșeuri Bistrița-Năsăud. 

Inspectorii din cadrul Corpului de Control vor fi dotați cu uniforme și mașini de teren inscripționate, însă vor exista și câteva acțiuni sub acoperire. Se vor forma 4 echipe a câte 2 inspectori, care vor monitoriza activitatea utilizatorilor serviciului de salubritate din tot județul. 

„Vom verifica atât cum selectează oamenii deșeurile în pubelele de acasă, dacă respectă colectarea selectivă, cât și ce se întâmplă pe platformele de colectare în zonele de blocuri. Vom lucra atât sub acoperire, cât și vizibil și ne vom folosi de toate strategiile pentru a-i îndruma pe oameni și pentru a-i educa!”, spune Cristian Niculae. 

Dacă inspectorii sesizează nereguli în ceea ce privește colectarea deșeurilor, au dreptul să dea avertismente și amenzi. Directorul A.D.I. Deșeuri își dorește să înceapă cât mai curând activitatea Corpului de Control și să se observe efectele pozitive ale acestei campanii. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*