Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se pot depune, de astăzi, prin aplicația aici.gov.ro

Documentele pentru obținerea șomajului tehnic se pot depune, de astăzi, prin aplicația aici.gov.ro

Ministerul Muncii anunță că documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic pot fi depuse, începând de astăzi, prin aplicația aici.gov.ro

Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, aici.gov.ro/home. Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate”, anunță Ministerul Muncii.

Angajatorii trebuie să știe că cererile vor fi editate în format inteligent pentru a-i ajuta să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

De asemenea, prin noua aplicație vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Ageția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*