Domeniul schiabil Valea Bârgăului intră în procesul de evaluare de mediu

Domeniul schiabil Valea Bârgăului intră în procesul de evaluare de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a anunțat ieri că proiectul realizării PUZ pentru viitoarea pârtie de schi din zona Colibița necesită evaluare și aviz de mediu. În concluzie, urmează procedurile de evaluare a impactului asupra mediului.

“Având în vedere prevederile HG nr. 1076/2004 privind procedura evaluării de mediu pentru planuri şi programe şi după consultarea Comitetului Special Constituit din data de 28.10.2020, s-a luat decizia iniţială că PUZ Domeniu Schiabil Valea Bârgăului, în localitatea Colobița, extravilan, comuna Bistrița Bârgăului, necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare cu aviz de mediu.” – a comunicat APM Bistrița-Năsăud.

Proiectul pârtiei de schi de 7 km, a doua cea mai lungă din România după Straja (8,1 km), este propus de comuna Prundu Bârgăului. Beneficiarul a schimbat puțin poziția gândită inițial pentru pârtie, pe un teren aflat doar în proprietatea comunei Prundu Bârgăului. Inițial, era vorba de un proiect comun cu Bistrița-Bârgăului și Consiliul Județean, iar locul stabilit era undeva la coada lacului Colibița.

“Noul teren, cu o suprafață de 20 ha, se află în zona pârâului Zgârciu, aproape de mina Colbu, pe munte, în sus. Vom avea posibilitatea de a extinde acest domeniu schiabil până la Tihuța, dacă va fi nevoie. (…) Ca finanțare, așteptăm deschiderea axelor de fonduri europene. Noi vrem să fim pregătiți cu proiectul, la momentul deschiderii acestor linii de finanțare”, a declarat, recent, pentru BistritaBusiness, primarul din Prundu Bârgului, Doru Crișan.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*