Două drumuri județene ar putea fi reabilitate cu 41 mil.lei

Două drumuri județene ar putea fi reabilitate cu 41 mil.lei

Asta dacă aleșii din Consiliul Județean își vor da acordul și vor aproba documentațiile de avizare și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea a  două porțiuni de drum județean. Investiția a fost estimată la 41 mil.lei pentru ambele tronsoane.

Primul tronson are o lungime de 3,6 km și este vorba despre DJ 172K, care leagă localitățile Braniștea și Reteag.

“În stadiul actual, drumul județean prezintă multe degradări, șanțurile de scurgere a apelor sunt insuficiente și trebuie aduse la parametrii optimi de funcționare, podețele sunt parțial colmatate și degradate, motiv pentru care apa pluvială nu se scurge și nu este evacuată în mod corespunzător. Pentru a se desfășura circulația în condiții de siguranță și confort este necesar să se execute lucrările de modernizare a drumului județean, inclusiv lucrările anexe acestora (șanțuri, podețe, lucrări de consolidare și lucrări de siguranța circulației)”, scrie în proiectul de hotărâre de va fi mâine supus la vot în ședința de Consiliu Județean.

Investiția pentru drumul ce face legătura între Braniștea și Reteag a fost estimată la 17,8 mil.lei.

Cel de-al doilea tronson de drum propus pentru reabilitare are o lungime totală de 6 km și face legătura între localitățile Silivașu de Câmpie și Șopteriu.

Pentru reabilitarea DJ 162 se propune un buget estimativ de 23,4 mil.lei. Cu acești bani ar urma să fie făcut carosabilul, 2 poduri, șanturile, rigolele, trotuare, ziduri de susținere, parapeți de protecție, marcajele și indicatoarele.

Categories: Local

About Author