Drum ca-n palmă între Monor și Vătava. Cine a făcut lucrarea și cât a costat

Drum ca-n palmă între Monor și Vătava. Cine a făcut lucrarea și cât a costat

O porțiune de 4,78 km de drum de pe DJ 154 B, cuprins între localitățile Monor (jud. Bistrița-Năsăud) și Vătava (jud. Mureș) a fost modernizată, iar astăzi a avut loc inaugurarea oficială a acestui tronson. Lucrările au o garanție de 10 ani.

Lucrările de modernizare au fost executate de TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL – lider al asocierii, împreună cu AQUA PARC și SOMEȘ-TOP-GRUP.

Finanțarea pentru acest proiect a fost asigurată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar valoarea totală a investiției este de 11,9 mil. lei (2,48 mil. euro).

Lucrările de execuție au constat în: execuția terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor, podețe, modernizarea a 2 poduri noi și unul reabilitat, structură rutieră, amenajarea drumurilor laterale (25 m lungime), lucrări de consolidare (ziduri de sprijin), drenuri, lucrări de siguranță a circulației ( marcaje, semnalizare rutieră, borne).

“Mă bucur foarte mult că astăzi suntem la inaugurarea acestui tronson din DJ 154 B, o lucrare cu o lungime de aproximativ 5 km. Este un drum de suflet care a fost foarte mult solicitat de către locuitorii din comuna Vătava, dar și de concetățenii noștri din județul Bistrița-Năsăud, pentru că sunt mulți cei care circulă pe acest drum spre Valea Mureșului”, a explicat președintele CJ BN, Radu Moldovan la inaugurarea tronsonului proaspăt modernizat.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*