După 3 ani pe minus, URBANA vrea să intre pe profit în 2020, ajutată de contractele din Vaslui

După 3 ani pe minus, URBANA vrea să intre pe profit în 2020, ajutată de contractele din Vaslui

Deși a încheiat al treilea an consecutiv pe pierdere, firma de salubrizare URBANA SA are motive de optimism, acum că a demarat lucrările în Bârlad și Huși (jud. Vaslui), contracte care au stagnat multe luni din cauze birocratice. Proprietarii companiei speră ca 2020 să fie anul reintrării pe profit.

Pentru 2019, URBANA SA, controlată de familia Oprea, a raportat o pierdere netă de 407.000 lei, dar în același timp o creștere ușoară a cifrei de afaceri, de la 0,87 mil. lei, la 0,99 mil. lei. “În județul Vaslui am câștigat două din cele cinci loturi scoase la licitație: salubrizare în Bârlad și în 22 de comune limitrofe și salubrizare în Huși și în 12 comune limitrofe. Cu aceste două contracte, plus cel legat de lucrările de salubrizare a străzilor din Năsăud, care expiră în vară, vom reuși să redresăm compania în acest an. Contractele pentru Bârlad – unde am început la 1 ianuarie – și Huși – unde începem la 1 martie – se întind pe ani buni și ne vor duce pe plus.” susține Mircea Oprea, directorul executiv al Urbana SA.

Compania este în plin proces de recrutare de personal pentru cele două puncte de lucru din județul Vaslui. “Probabil că numărul total al angajaților va depăși 50 în acest an. Ne vom concentra pe cele două contracte, să le derulăm în condiții optime, urmând ca din anul viitor să deschidem ochii și să ne angajăm în licitații și în alte orașe. Visul nostru pe termen lung este să revenim acasă și Urbana să salubrizeze din nou Bistrița și/sau alte localități din județ” a mai spus Mircea Oprea.

Urbana SA este deținută de antreprenoarea Mariana Oprea (74,70%), SIF Banat-Crișana (16,58%) și alți acționari (8,71%) și este listată la Bursa de Valori București sub simbolul URBA.

Categories: Business in top

About Author