După ani cu pierderi, 2019 aduce profit pentru SOMPLAST Năsăud

După ani cu pierderi, 2019 aduce profit pentru SOMPLAST Năsăud

Dacă ultimii ani au adus rezultate negative pentru firma din Năsăud, în 2019 Somplast a revenit pe linie ascendentă și a raportat profit în primele șase luni ale anului.

În raportul prezentat pe BVB (Bursa de Valori București) firma producătoare de repere din mase plastice arată că prima parte a anului 2019 a adus un profit de peste 430.000 lei.

“Piața construcțiilor și a infrastructurii sunt în acest an cu mult peste nivelul anului trecut, motiv pentru care indicatorii bugetați pe aceste tipuri de activități au fost atinși și chiar depășiți”, scrie în raportul prezentat de conducerea Somplast Năsăud.

Trendul ascendent se menține și când vine vorba despre cifra de afaceri. Dacă în primele șase luni ale anului trecut, cifra de afaceri era de 14,4 mil.lei, în 2019 Somplast a încheiat primul semestru cu o cifra de afaceri de 15,3 mil.lei.

Somplast a înregistrat pierderi în ultimii ani. Anul acesta pare însă să fie promițător, iar conducerea firmei susține că “în continuare afacerea se va menține pe acest trend în condițiile în care și investițiile vor continua”.

Compania Somplast are o gamă foarte complexă de produse: folii din polietilenă de joasă, medie și înaltă densitate, saci, huse, pungi, țevi și fitinguri din polietilenă pentru rețele de apă, gaz și pentru protecția cablurilor electrice, produse injectate și produse suflate. Acestea sunt comercializate atât pe piața internă, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

Categories: Business in top

About Author