După un 2022 foarte pozitiv, Transilvania Broker pariază în continuare pe digitalizare, inteligență artificială și educație!

După un 2022 foarte pozitiv, Transilvania Broker pariază în continuare pe digitalizare, inteligență artificială și educație!

Transilvania Broker, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, și-a publicat astăzi, 27 aprilie, raportul final pentru 2022, an care a adus o dinamică deosebită în evoluția companiei bistrițene.

Transilvania Broker raportează, pentru anul 2022, o cifră de afaceri cu 31,3% deasupra nivelului raportat la 31.12.2021, în timp ce rezultatul net pozitiv, în valoare de 11,5 mil lei, a depășit cu 67,5% profitul din perioada de referință (2021).

Cifra de afaceri netă a Societății s-a apropiat de 129,9 mil. lei, în timp ce profitul net a ajuns la 11,6 mil. lei. Ratele de
creștere înregistrate în 2022 au fost la niveluri record, alimentate atât de evoluția conjuncturală de pe piața distribuției în asigurări, cât și de eforturile investiționale orientate de către managementul Companiei spre digitalizarea serviciilor, a proceselor interne și promovarea în mediul online.

“Această dinamică a fost antrenată de creșterea cu 34,1% a volumului de prime intermediate în raport cu anul 2021, la un comision ajustat la condițiile particulare ale pieței asigurărilor în anul 2022, de 16,3% și, respectiv, de o marjă a profitului net de 8,9%, în creștere cu 28% față de exercițiul anterior.” – se arată în raportul înaintat către Bursa de Valori București (BVB).

În 2023, Transilvania Broker va continua proiectele de digitalizare a vânzărilor și de promovare a produselor sale în mediul online.

“Dezvoltarea platformei de emitere on-line va absorbi resursele necesare astfel încât, până la finalul anului 2023, să acomodeze, pe deplin funcțional, o nouă clasă de asigurare în platformă (asigurarea pentru locuințe), alături de servicii conexe asigurărilor (asistență rutieră și asistență tehnică la domiciliu). O nouă direcție prioritară pentru managementul societății va fi investiția în educație – educația publicului privind importanța asigurărilor dar și în formarea continuă a resursei umane cheie pentru companie, asistenții în brokeraj. În acest sens, proiectul Academia Transilvania va lua forma unei platforme de e-learning de sine stătătoare, care va permite accesul întregii rețele de asistenți la cursurile și materialele de care aceștia au nevoie pentru a răspunde cu promptitudine și profesionalism tuturor nevoilor din piața de asigurări. Aceeași platformă va asigura materiale de informare pentru publicul larg într-o secțiune dedicată clienților Transilvania Broker.” – mai arată reprezentanții brokerului.

Compania, listată la BVB sub simbolul TBK, este deținută de bistrițeanul Gabriel Login (42,10%), Dan Niculae (26,45%) și alte persoane fizice și juridice.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*