Electrica începe investiții în infrastructură, Bistrița-Năsăud între județele vizate

Electrica începe investiții în infrastructură, Bistrița-Năsăud între județele vizate

Electrica primește 90 mil euro de la Banca Europeană de Investiții, pe o perioadă de 15 ani, pentru susținerea programului de investiții în infrastructură energetică. Împrumutul reprezintă a doua tranșă a finanțării totale de 300 milioane euro, iar printre județele unde se va investi se numără și Bistrița-Năsăud. 

Planul de investiții al Grupului Electrica va sprijini modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrică, inclusiv realizarea de noi linii electrice, construirea și dezvoltarea  stațiilor electrice și automatizarea rețelei în toată România. 

Programul de investiții de 300 milioane euro include proiecte în județele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Satu Mare, iar extinderea rețelei va conecta peste 180.000 de consumatori. În plus, pe termen lung, aceste investiții vor permite utilizarea pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile.

“Noul program de investiții realizat de Electrica, cu impact important la nivel naţional, aduce beneficii consumatorilor şi permite, pe viitor, o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile. Cea mai recentă finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii va permite Grupului Electrica să înlocuiască activele învechite, să răspundă mai bine nevoilor de energie ale celor 3,8 milioane de consumatori, prin instalarea de contoare moderne şi, totodată, să accelereze tranziţia către o economie <<verde>> în România”, a spus Corina Popescu, CEO Electrica.   

Electrica este deținută în proporție de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei, având o capitalizare în valoare de 3,6 mld. lei. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*