Electrica majorează tarifele de la 1 ianuarie 2022

Electrica majorează tarifele de la 1 ianuarie 2022

Începând cu 1 ianuarie 2022, Electrica Furnizare Transilvania Nord majorează cu peste 80% prețurile energiei electrice pentru clienții de serviciu universal. Motivul principal pentru această creștere este majorarea prețurilor la energie electrică în piață. În 1 iulie 2021 a fost ultima dată când prețurile la serviciul universal au fost modificate. 

Dacă până acum, prețul pentru serviciul universal este de 0,80 lei/kWh, de la 1 ianuarie 2022, Electrica va percepe 1,47 lei/kWh în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare. 

Clienții casnici sunt scutiți de plata acestor prețuri începând cu 1 ianuarie, datorită mecanismului de plafonare a prețurilor care se aplică până la finalul lunii martie. 

Reamintim că până în 31 martie 2022 este în vigoare mecanismul de protecție pentru consumatorii casnici, dar și cel de compensare a unei plăți din factură, pentru cei care au un consum mai mic de 300 kWh/ lună. Prețul plafonat este de 1 leu/kWh, din care se va mai compensa ulterior încă 0,29 lei/kWh, așa că, prețul final pe care îl vor plăti majoritatea consumatorilor va fi de 0,71 lei/kWh. 

Electrica Furnizare va taxa diferit clienții de serviciu universal de la 1 aprilie 2022.

Compania arată că aceste prețuri vor fi valabile doar 3 luni, în perioada 1 ianuarie-31 martie, deși până acum, prețurile la serviciul universal erau valabile timp de 6 luni. 

Prețurile anunțate pentru cele 3 luni de iarnă vor expira în 31 martie 2022, moment în care va expira și mecanismul de sprijin pentru clienții casnici, urmând ca aceștia să plătească prețuri întregi.

Încă nu știm care vor fi noile prețuri la energie electrică pe care le va comunica furnizorul în primăvară, acest lucru depinzând de evoluția prețului în piață. Tot ce știm este că, momentan, prețurile sunt într-o continuă creștere. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*