Electromontaj SA, care deține și IPROEB Bistrița, face o achiziție strategică

Electromontaj SA, care deține și IPROEB Bistrița, face o achiziție strategică

Electromontaj, companie de pe piaţa construcţiilor energetice, a încheiat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar de 82,68% din acţiunile Electrotehnica Echipamente Electrice, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine.

Grupul Electromontaj include Emfor Montaj, specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb Bistriţa, producător de cabluri şi conductori electrici, precum şi unităţi de producţie proprii în Bucureşti şi Câmpina. Compania derulează proiecte în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Electrotehnica este unul dintre principalii producători români de echipamente electrice, transformatoare şi bobine, cu o experienţă de aproape 100 de ani în domeniu.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei şi un profit net de 25,5 milioane lei. Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajaţi. Din primăvara acestui an grupul are un nou CEO, Ionuţ Tănăsoaica, manager care a deţinut anterior mai multe poziţii cheie în companii de consultanţă şi telecomunicaţii printre care EY şi RCS&RDS.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*