ENGLISH HOUSE, motivul pentru care poți uita de Salina Praid

ENGLISH HOUSE, motivul pentru care poți uita de Salina Praid

English House, centrul de sănătate și beauty inaugurat în luna martie în Bistrița, face deja valuri la nivel regional și atrage numeroși clienți și din afara județului.

Totul a pornit în 2016, când investitorul Claudiu Buia a cumpărat imobilul de pe Ispirescu, fosta Casă a Pionierului, care revenise de ceva vreme în proprietate privată. Era un imobil frumos, într-o poziție ultracentrală, dar afectat serios de vremuri, care necesita intervenții majore.

Cunoșteam conceptul unui centru de wellness, l-am văzut în alte țări europene, și ne-am propus de mult o investiție în acest domeniu. Ceea ce ne-a inspirat însă cel mai tare a fost ideea de haloterapie (terapie cu sare) și am decis ca în jurul acesteia să conturăm investiția de pe Ispirescu – povestește, pentru BistritaBusiness, Claudiu Buia.

Construcția a durat doi ani, fosta Casă a Pionierului fiind reabilitată din rădăcini și transformată într-un complex ce găzduiește azi, pe trei niveluri, zona wellness (parter), camere în regim hotelier (etaj) și birouri (mansardă). I s-a spus English House pentru că familia Buia are o legătură strânsă cu Marea Britanie, unde mai derulează afaceri.

E mai degrabă un proiect de suflet, printre celelalte afaceri ale familiei mele. Având în vedere vremurile pe care le trăim, ne-am gândit la ce am putea face să ajutăm oamenii. Știam de foarte mult timp de terapia cu sare, am fost de multe ori la Salina Praid. Mi-a plăcut tot acolo, mai puțin praful inspirat din salină, care nu are legătură cu sarea. Un american, care a vândut know-how-ul pentru mai bine de 1000 de saloane specializate pe haloterapie, ne-a ghidat proiectul. Astăzi, bistrițenii sau turiști din județele învecinate vin la noi pentru acest tratament, care este de 15 ori mai eficient decât în salinele clasice, datorită sării speciale (puritate 98%), importată din Austria, care este dispersată în încăpere cu ajutorul unor sisteme de ventilație complexe. – spune Claudiu Buia.

Haloterapia, potrivit studiilor științifice, elimină mucusul din plămâni și ajută la sănătatea pielii, în afecțiuni precum eczemele, inflamațiile, pielea uscată/grasă, erupțiile cutanate, diverse alergii, rinita alergică, sinuzita, răceala, gripa, astmul, bronșita, pneumonia, tusea fumătorului etc. În plus, reduce stresul și oboseala, oferă un somn mai profund și reduce nevoia de inhalatoare și antibiotice.

E un antibiotic lăsat de Dumnezeu. Nu are contraindicații, clienții noștri sunt din toate categoriile de vârstă, indiferent dacă sunt bolnavi sau sănătoși (pentru că unii vin preventiv). Pentru un tratament eficient, sunt recomandate 10-15 ședințe, iar o astfel de ședință durează 45 de minute. Intri în cameră, asculți muzică relaxantă, stai comod în fotoliu și inspiri sarea, dispersată ca un nor în încăpere – explică investitorul.

Dincolo însă de haloterapie, English House este un adevărat centru wellness, cu servicii și facilități pe care cu greu le mai găsești la asemenea nivel în Transilvania. Pe lângă sălile destinate haloterapiei, parterul mai include o zonă SPA (cu saună norvegiană, ciubăr cu apă sărată, servicii de masaj) și o zonă de beauty, dedicată doamnelor (tratamente de remodelare corporală și servicii cosmetice). Toate aceste facilități sunt operate de o echipă de specialiști tineri, dar foarte calificați în domeniile lor.

La etaj, centrul are opt camere pentru cazare și un apartament, în regim de 5 stele, unele dintre ele având în dotare și un sofisticat fotoliu pentru masaj. Cei care se cazează la English House primesc o ședință gratuită de haloterapie și o reducere de 20% la toate celelalte servicii.

Afacerea a pornit în urmă cu 3 luni, iar startul e foarte bun. Să îi dăm însă timp să crească, suntem cam la 30% din potențial în acest moment. English House e un concept unic în Transilvania și cu serviciile și beneficiile pe care le aduce își va găsi repede locul în preferințele oamenilor! -mai spune Claudiu Buia.

Detalii aici: www.terapiecusare.ro sau www.luxhotel.ro

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*