EXCLUSIV : Cine sunt noii proprietari ai Hotelului CODRIȘOR și ce planuri au acolo?

EXCLUSIV : Cine sunt noii proprietari ai Hotelului CODRIȘOR și ce planuri au acolo?

Hotelul Codrișor, parte din portofoliul familiei Moldovan (Agro Invest, Combis, Coroana de Aur, Dracula etc), a fost cumpărat luna trecut de doi antreprenori bistrițeni și a intrat într-un amplu proces de renovare, cu perspectiva de a fi deschis în toamnă, au confirmat, în exclusivitate pentru BistritaBusiness.ro, surse credibile din piața imobiliară.

Presat de probleme financiare grave la nivelul firmelor din grup (între timp intrat în insolvență), antreprenorul Ioan Moldovan a scos la vânzare, la început de 2018, cele 3 hoteluri pe care le avea în portofoliu: Coroana de Aur, Dracula și Codrișor. Pentru ultimul dintre ele, prețul de strigare a fost de 2 mil. euro, plus TVA. La câteva luni distanță, prețul scădea la 1,5 mil. euro, iar în 2019, spre final, se vehicula un preț de cca. 800.000 euro.

În aprilie 2020, după câteva luni de negociere, Hotel Codrișor și-a schimbat proprietarii, într-o tranzacție estimată de BistritaBusiness.ro la cca. 600.000-700.000 euro. Banii s-au dus, spun sursele noastre, spre Banca Transilvania, unde hotelul era pus gaj pentru creditele grupului de firme al lui Moldovan.

Oficial, noul proprietar al Hotelului Codrișor este o firmă înființată în aprilie 2020: Codrișor Turism SRL. În spatele acesteia, sunt antreprenorii Ovidiu Adrian Pop și Mariana Bodea. Primul are afaceri în comerțul cu piese auto, prin compania ADRIS, un business de 5,3 mil. în 2019, cu 0,5 mil. profit. Al doilea, controlează compania Sandinex Club, unul dintre liderii pieței locale și regionale pe activități de jocuri de noroc, cu rulaj de 21,4 mil. lei în 2019 și profit de 7,9 mil. lei.

Ce doi temerari nu au mai avut până acum afaceri în turism. Totuși, spun sursele noastre, au un plan bine pus la punct de a transforma radical hotelul Codrișor și de a-l așeza în piață pe zona premium a serviciilor hoteliere. În acest moment, profitând și de pauza oferită de pandemia Covid, hotelul este în plin șantier, cu lucrări ample de renovare.

Vom reveni.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*