Extindere cu 2,4 km a rețelei de gaz în Unirea, spre noua Sală Polivalentă

Extindere cu 2,4 km a rețelei de gaz în Unirea, spre noua Sală Polivalentă

Consiliul Județean cere de la APM acordul de mediu pentru proiectul de extindere a rețelei de gaze naturale pe strada Aerodromului, în Unirea. Pe lângă locuitorii din zonă, Sala Polivalentă și viitorul stadion vor fi principalele obiective racordate la rețea.

Proiectul tehnic, întocmit de compania Dianova Instal, prevede extinderea rețelei de gaze pe o lungime de 2,43 km, pornind de pe strada Bisericii (unde va fi realizată conexiunea) și până la obiectivele sportive menționate, de pe strada Aerodromului. După obținerea autorizației de construire și realizarea unei licitații pentru a găsi un constructor, lucrările vor dura cca. 360 de zile.

În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, pe 3 hectare (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu (cea care a construit Stadionul Steaua și lucrează la Stadionul Rapid) – Dico – Țigănaș. Lucrările sunt în plină desfășurare.

Consiliul Județean mai are un proiect în zona Sălii Polivalente, pentru care caută încă finanțare. Instituția își propune să construiască un stadion, cu o capacitate de 12.388 locuri, o investiție de cca. 40 de milioane de euro.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*