Fabricile de lactate ale Bendearcris Prodcom scoase la licitație. Cine are 1 milion de euro?

Fabricile de lactate ale Bendearcris Prodcom scoase la licitație. Cine are 1 milion de euro?

Inaugurată în anul 2009 după ce a fost construită cu fonduri de la Uniunea Europeană, fabrica de lapte din Șieu Măgheruș este scoasă la licitație, iar prețul cerut de lichidator este de 800.000 de euro. Alți 147.000 euro sunt ceruți pentru fosta fabrică de lactate din Miceștii de Câmpie.

Bendearcris Prodcom a fost fondată în 1998 și aparține familiei Bendean, din Miceștii de Câmpie. Firma s-a ocupat cu fabricarea și comercializarea produselor lactate și a brânzeturilor sub brandul “Miceștii de Câmpie”. Inițial, sediul a fost la Miceștii de Câmpie unde a fost construită o fabrică pentru colectare și prelucrare, iar în anul 2009, la 19 kilometri de Bistrița, familia Bendean a deschis o altă fabrică, făcută cu fonduri europene și dotată cu utilaje cumpărate din Italia.

Afacerile nu au mers așa cum se așteptau proprietarii și firma a adunat tot mai multe datorii. Potrivit datelor de pe listafirme.ro în iunie 2019 Bendearcris Prodcom figura cu datorii la bugetul de stat cca. 1,5 milioane de lei.

În 2015 firma a intrat în insolvență în încercarea de a fi redresată însă familia Bendean nu a reușit să își plătească datoriile și a rămas fără fabricile de la Șieu Măgheruș și Miceștii de Câmpie care acum sunt scoase la licitație. În anul 2018 firma a intrat în faliment, iar Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus dizolvarea aceasteia și ridicarea dreptului de administrare a acesteia.

Conform soluției, instanța de judecată “ dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare a acesteia. Fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor aferente, după deschiderea procedurii, la 10 zile de la notificare. Dispune notificarea deschiderii procedurii falimentului debitorului, creditorilor şi O.R.C. de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în buletinul procedurilor de insolvenţă”.

 

Categories: Business in top

About Author