Fără gaz și canalizare, locuitorii din Sărata trec pe fibră optică

Fără gaz și canalizare, locuitorii din Sărata trec pe fibră optică

Orange România a depus în iulie 2021 la Ministerul Mediului, proiectul pentru obținerea autorizației de dezvoltare a rețelei de fibră optică în Sărata, în următoarele 6 luni ale acestui an. 

Soluția tehnică propusă de Orange se bazează pe realizarea rețelei de fibră optică pasivă pe infrastructură aeriană, cât și pe infrastructură subterană. Obiectivul acestui proiect este furnizarea serviciilor de televiziune și internet de mare viteză pentru locuitorii din Sărata. 

Lungimea totală a reţelei aeriene montate pe 31 de stâlpi noi este de 1299 m. Instalarea reţelei de cablu de fibră optică subterane este de 53 de m. Orange anunță că supratraversările cursului de apă Budacu se vor realiza pe stâlpi cu ajutorul întinzătorilor sau atașat de podul din interiorul localității.

Terenul pe care se vor efectua lucrările aparține domeniului administrativ al Municipiului Bistrița, atât extravilan, cât și intravilan. 

Orange România S.A. este cel mai mare operator GSM din România, la finalul anului 2020 oferind servicii mobile, fixe și TV pentru 10.727.000 de clienți. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*