Firme care intermediază forță de muncă din VIETNAM și MOLDOVA descalecă la Bistrița

Firme care intermediază forță de muncă din VIETNAM și MOLDOVA descalecă la Bistrița

Intermediari de forță de muncă din Vietnam și Republica Moldova vor sosi la Bistrița în zilele de 8, respectiv 25 octombrie 2018, la invitația Camerei de Comerț și Industrie (CCI).

Cu un nivel al șomajului de 2,5%, județul Bistrița-Năsăud suferă din cauza lipsei de forță de muncă. LEONI Wiring Systems RO, cel mai mare angajator din județ (cca. 8.000 de persoane) a absorbit ca un burete forța de muncă disponibilă în ultimii ani. Companii mari, precum Comelf SA, RAAL SA, Îndemânarea Construct, DIMEX 2000 Company, Electroplast, au nevoie, rapid, de angajați și nu-i găsesc.

Soluția, măcar temporară, pare a fi importul de forță de muncă, în special din țări asiatice. Unele dintre companiile locale au făcut deja demersuri pe cont propriu în acest sens.

Ca să își ajute membrii activi, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează în această lună două evenimente care ar putea aduce soluții concrete. “Preocupările noastre constante sunt îndreptate spre rezolvarea problemelor întâmpinate de firmele membre. Revenim prin prezenta la solicitările noastre anterioare, referitoare la necesarul de forță de muncă din județ, întrucât în perioada imediat următoare vom organiza o serie de întâlniri cu potențiali furnizori de forță de muncă din străinătate.

În acest sens, vă invităm la o primă astfel de întâlnire pe data de 08.10.2018, orele 13:00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, la care vor participa potențiali furnizori de forță de muncă vietnamezi.

O a doua astfel de întâlnire, la care vă invităm de asemenea, este programată pe data de 25.10.2018, orele 11.00, aceasta urmând a se derula în aceeași locație, cu participarea unor potențiali furnizori de forță de muncă din Republica Moldova, se arată într-o adresă a președintelui CCI Bistrița-Năsăud, Vasile Bar.

În Vietnam, salariul minim pe economie este de 150 de euro pe lună, de 3,5 ori mai mic decât salariul minim din România, iar în Republica Moldova de 158 euro. În Romania, salariul minim garantat este de 405 euro (1900 lei).

Categories: Business in top

About Author