Fiscul nu mai pune propriri pe conturi pentru datorii mici

Fiscul nu mai pune propriri pe conturi pentru datorii mici

ANAF anunță că modifică plafonul datoriilor pentru care se pune poprire pe cont atât în cazul persoanelor fizice, cât și atunci cand vine vorba despre firme.

Astfel, persoanele fizice care au datorii de până la 2.000 lei pot răsufla ușurate pentru că nu vor mai avea conturile bancare blocate dacă nu își plătesc la timp restanțele.

În cazul debitorilor persoane fizice, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 100 lei la 2.000 lei. Astfel, numărul contribuabililor persoane fizice pentru care nu se înfiinţează poprirea creşte de aproximativ 4 ori faţă de numărul celor care se încadrează în plafonul existent, aceştia înregistrând obligaţii restante la nivelul anului 2018 în valoare totală de 161,7 milioane lei”, arată proiectul de ordin al ANAF.

Modificarea propusă de ANAF îi vizează și pe cei cu firme. Plafonul pentru micile companii va fi ridicat de la 500 lei la 10.000 lei. Contribuabilii mijlocii  și mari vor avea un plafon crescut la 40.000 lei de la 1.500 lei și respectiv 3.000 lei.

 

Categories: Local

About Author