Flutur, PNL: Construcția Autostrăzii Nordului va începe cu centurile orașelor de pe traseu

Flutur, PNL: Construcția Autostrăzii Nordului va începe cu centurile orașelor de pe traseu

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, acum câteva zile, după discuții cu noul director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, că Autostrada Nordului, Suceava-Bistrița-Dej-Satu Mare, va fi realizată etapizat, începând cu șoselele ocolitoare de pe traseu.

“În întâlnirea care a avut loc la Suceava, a fost prezentată etapizarea proiectului și tratarea în primă fază a centurilor ocolitoare de pe traseu. (…) Acum se discută despre transferarea unor bani de la POIM la POR pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialiști din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a declarat Flutur.

Președintele liberal al CJ Suceava a declarat în mai multe rânduri că în România ar trebui aplicat modelul polonez de construcție de autostrăzi, arătând că aceștia au realizat centuri ocolitoare la profil de autostradă cu fonduri europene, iar aceste sectoare de drum au fost apoi legate cu tronsoane de autostradă prin proiecte cu finanțare națională.

Construcția unei autostrăzi pe traseul Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava a fost aprobată anul acesta în Parlament, însă sursele de finanțare sunt incerte. Deocamdată, studiul de fezabilitate, pe tronsoane, a fost scos la licitație.

 

Categories: Local

About Author