LEONI Bistrița a dispărut din lista cu joburi vacante. Foamea companiilor de noi angajați s-a mai potolit

LEONI Bistrița a dispărut din lista cu joburi vacante. Foamea companiilor de noi angajați s-a mai potolit

Doar 476 de locuri de muncă erau anunțate ca vacante în județul Bistrița-Năsăud, la 22 martie 2018, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Foamea companiilor pare că s-a mai domolit, în comparație cu anul trecut. LEONI Wiring Systems RO, cel mai mare angajator din județ, cu peste 8000 de persoane, a dispărut din lista AJOFM cu locuri vacante. Celelalte firme bistrițene mari ori angajează precaut (câteva poziții indispensabile), ori au oprit recrutările masive din 2017.

Muncitorii necalificați, lăcătușii, electricienii, agenții de vânzări, vânzătorii, tâmplarii, mecanicii auto, sudorii și șoferii sunt în continuare cei mai curtați oameni de către companii. Dintre cei cu studii superioare, doar inginerii sunt la mare căutare. Cele mai multe locuri de muncă le oferă SPINTEX SRL (născută din cenușa fabricii ROSEYARNS, aflată acum la vânzare), care caută 50 de muncitori necalificați (condiții de studii: școală generală!!!) în domeniul industriei textile. Pe locul doi, COMELF SA își dorește 35 de angajați noi (ingineri și muncitori), iar pe locul trei RAAL SA – 25 de angajați noi (ingineri – automatiști și mecanici – și muncitori).

Numărul companiilor bistrițene care caută cel puțin un angajat este 220.

 

Categories: Local

About Author