Frații multimilionari Cristescu vor să exploreze minereuri la Măgura Ilvei

Frații multimilionari Cristescu vor să exploreze minereuri la Măgura Ilvei

 Doi dintre cei mai bogați români (locul 7 în 2016, cu o avere estimată de Capital la 350-360 milioane euro), frații Emil și Marius Cristescu, dețin trei licențe de explorare minereuri polimetalice în Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, confirmă datele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

 Compania Derivate Energy, din Deva, unde timișorenii Emil și Marius Cristescu sunt asociați cu alți patru oameni de afaceri mai puțin importanți, are ca obiect de activitate principal “producția de energie electrică“. Afacerea a avut cifră de afaceri 0 în ultimii 4 ani, semn că licențele de explorare de la Măgura Ilvei reprezintă un proiect pe termen lung, care încă nu a fost declanșat. Derivate Energy își propune să caute minereuri în 3 sectoare ale comunei Măgura Ilvei: Vest, Nord și Est.

Cine sunt frații Cristescu?

Frații Cristescu au pornit la începutul anilor 90 cu un chioșc în Complexul Studențesc din Timișoara, însă acum Grupul Bega, deţinut de cei doi, cuprinde aproape 40 de firme din domenii precum extracţia de ţiţei şi gaze, industria chimică, constructoare de componente de maşini, industria forestieră, consultanță, materiale de construcții, închiriere de spaţii industriale şi turism. Printre proprietățile și afacerile fraților Cristescu din Timișoara se numără Shopping Center Bega și Hotel Timișoara, iar Arsenal Park de la Orăștie este unul dintre celei mai importante parcuri tematice, pentru distracție și relaxare, din România.

Categories: Business in top

About Author