Gaftone și Pop semnează iar documente în Primărie, defilând semeț cu prezumția de nevinovăție

Gaftone și Pop semnează iar documente în Primărie, defilând semeț cu prezumția de nevinovăție

Floare Gaftone și Monica Pop sunt din nou pe cai mari în Primăria Bistrița, unde s-au întors, conform legii, până la apariția – dacă va fi cazul – unor condamnări definitive în dosarele lor, care, deocamdată, sunt tot la Parchet.

Surse din administrație care au dorit să-și păstreze anonimatul au spus pentru Bistrița Business că funcționarele reținute în urmă cu câteva luni fiind suspecte de corupție, s-au întors pe funcțiile anterioare, și-au preluat atribuțiile, inclusiv dreptul de semnătură și emit documente ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

“Este dreptul lor legal, nu există interdicții în acest sens, ar fi putut exista doar demisii de onoare, dar cele două se consideră total nevinovate și nu iau în calcul varianta demisiei. Dimpotrivă, secretarul general Floare Gaftone s-a întors mai bătăioasă ca niciodată și face iar reguli prin Primărie și în relația cu cei care au nevoie de semnătura ei pe documente. A reînceput șicanele cu dezvoltatorii imobiliari, iar le cere lucruri aberante, cum ar fi să mute copăceii de la stânga la dreapta, să traseze altfel liniile în parcări sau cine mai știe ce.” – au spus aceleași surse.

Executivul Primăriei pare legat la mâini, pentru că nu le poate demite pur și simplu pe cele două, conform legislației. “Monica Pop a primit un preaviz, care expiră azi-mâine, prin care i se cere să elibereze funcția de arhitect-șef pentru că, potrivit legislației în vigoare, nu are studiile necesare. Aceasta a reacționat cu o plângere împotriva Primăriei, jucând pare-se cartea că ea a câștigat funcția prin concurs și la acel moment era o altă legislație în vigoare. I s-a propus poziția de șef-serviciu, dar nu are de gând să cedeze ușor. Cu secretarul general e și mai greu. Nu prea ai soluții juridice să schimbi un secretar general decât, eventual, dacă în urma evaluării anuale a activității sale, acesta primește note mici și o comisie apreciază că nu mai nu corespunde. Dar Primăria își asumă clar un proces în instanță cu secretarul respectiv. În plus, în mandatele Crețu, deși avea un conflict deschis cu primarul, Floare Gaftone a avut calificative foarte bune. Rămâne să vedem ce note va primi la evaluarea pe 2021 și de acolo ar putea porni procesul de înlocuire a ei, dacă se dorește acest lucru” – au mai spus sursele Bistrița Business.

În luna mai a.c., la Primăria Bistrița și la domiciliile a șase funcționari au avut loc percheziții într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 și până în prezent. Ulterior, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei funcționari publici: Floare Gaftone, Monica Pop și Monica Szucs. A urmat o perioadă de control judiciar, cu interzicerea exercitării atribuțiilor de serviciu. Pe moment, dosarul este în mâna procurorilor.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*