Ghidul asigurărilor în industrie: 7 categorii esențiale de polițe pentru o activitate fără riscuri!
Oricâte măsuri de siguranță ai adopta și indiferent de mărimea afacerii tale, riscurile ca un eveniment neprevăzut să aibă loc este unul real! De aceea, asigurările sunt un instrument absolut necesar tuturor companiilor din industrie, atât pentru buna funcționare, cât și pentru siguranța și sănătatea angajaților.
Pe piața asigurărilor există un număr foarte mare de produse de asigurare, care la prima vedere pot părea complexe, greu de înțeles. Din acest motiv, BistrițaBusiness, împreună cu specialiștii de la Transilvania Broker de Asigurare, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a realizat un “ghid” cu cele mai importante tipuri de polițe pentru companiile care activează în industrie. Așadar, care polițe sunt necesare pentru o acoperire cât mai mare a riscurilor, în opinia specialiștilor de la Transilvania Broker?
Asigurarea Clădirilor și Bunurilor aparținând Persoanelor Juridice
Acoperă daunele produse clădirilor, mijloacelor fixe (mașini, utilaje, echipamente, instalații, mobilier, birotică etc) și stocurilor de marfă (materii prime, produse semifabricate, produse finite, deșeuri reciclabile etc). Această poliță acoperă o multitudine de categorii de riscuri precum: incendiu; explozie; fenomene naturale; vandalism; furt si multe altele.
Asigurarea de Pierderi Financiare din Întreruperea Afacerii (BI)
Acoperă pagubele cauzate de întreruperea activității din cauza avarierii/ distrugerii/pierderii bunurilor asigurate (clădiri, mașini, utilaje, instalații, echipamente, materii prime etc.). În funcție de opțiunea clientului, acest tip de asigurare poate să conducă la: refacerea proprietății avariate; atingerea capacității de producție, atingerea nivelului de producție; refacerea cifrei de afaceri etc.
Asigurarea echipamentelor și instalațiilor (EEI)
Acoperă pagubele echipamentelor, instalațiilor electrice și ale liniilor de producție ca urmare a unei avarii accidentale, erori în manipulare sau operare. Acest tip de poliță despăgubește avaria unei linii de producție de care firma este dependentă în procesul de producție și/sau care ar putea afecta tot fluxul de producție și implicit comenzile.
Asigurarea de răspundere
- Răspunderea Civilă Legală față de Terți
- Răspunderea Producătorului
- Răspunderea față de angajați
- Răspunderea față de proprietari/chiriași – dacă este cazul
- Includerea unor acoperiri suplimentare cum ar fi: daunele morale, poluare accidentală etc.
Asigurarea de credit comercial
Acoperă riscul de neîncasare a creanțelor, a facturilor, sau riscul de intrare în insolvență / faliment a clienților companiei, care cumpără marfa cu plata la termen. Sunt riscuri la care compania ta este expusă, dar acest tip de poliță le-ar putea preveni efectele.
Asigurarea pentru angajați: viață, accidente, sănătate:
Aceste tipuri de polițe acoperă riscurile de deces, invaliditate, spitalizare și intervenție chirurgicală, precum si daunele cauzate de accidentele la locul de muncă. Încheind o poliță de grup, companiile oferă angajaților lor și persoanelor-cheie din afacere șansa unor despăgubiri în cazul unor evenimente nefericite: accident, vătămare corporală, îmbolnăvire sau deces.
Asigurările auto RCA + CASCO
Un principal atuu al polițelor RCA și CASCO destinate persoanelor juridice este gradul mare de flexibilitate. Astfel, în funcție de specificul activității, bugetul alocat și mărimea parcului auto sau de utilaje, se poate porni de la un plan de bază, cu posibilitatea de a se adăuga o serie de acoperiri sau produse care să acopere riscurile pe care compania le are în activitatea zilnică.
Pentru detalii sau oferte concrete, companiile bistrițene din industrie sunt invitate să ia contact cu specialiștii Transilvania Broker de Asigurare.
T: +40 263 235 900
Transilvania Broker de Asigurare (TBK), o companie fondată la Bistrița, este de câțiva ani unul dintre liderii pieței de asigurări din România. Listată la Bursa de Valori București, afacerea a înregistrat venituri de 52,6 milioane lei în primele trei trimestre din 2019, cu 16,9% mai mari decât în aceeași perioadă din 2018.
(P)