Gigantul german Dräxlmaier, pe urmele ROMBAT Bistrița

Gigantul german Dräxlmaier, pe urmele ROMBAT Bistrița

ROMBAT a dat startul, finalizând prima fabrică din România de baterii Li-Ion, destinate mașinilor electrice. Acum, gigantul german Dräxlmaier anunță o fabrică similară la Timișoara.

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier vrea să-și extindă activitatea de la Timișoara prin construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice și a unui centru de dezvoltare. Compania operează la Timșoara de mai mulți ani prin intermediul unei fabrici în domeniul pieselor auto și al firmei Lisa Dräxlmaier. Firma a solicitat Primăriei Timișoara un nou Plan Urbanistic Zonal, prin care se dorește extinderea fabricii existente. Spațiile de producție vor avea o suprafață de aproximativ 35.000 de metri pătrați, iar spațiile de birouri vor avea circa 16.000 metri pătrați. Prima hală de producție va fi gata cel mai probabil în 2021.
Dräxlmaier Group produce deja, din 2019, baterii Li-Ion în fabrica de lângă Stuttgart, „alimentând” modelul 100% electric Porsche Taycan.

Rombat Bistrița (membră a grupului internațional Metair) a anunțat recent finalizarea fabricii de la Cernica (lângă București) și face deja angajări. Producția în serie a celulelor Li-Ion va începe cel mai probabil în trimestrul III al acestui an, spun reprezentanții companiei.

Fabrica construită de Rombat are două niveluri, ocupă o suprafață de 5.000 mp și va produce anual 1.000.000 celule Li-ion. Rombat va putea produce anual baterii de 50 kWh pentru 24.000 de mașini electrice.

Categories: Business in top

About Author