“Girafa” salvatoare de la Spitalul Județean face radiografii performante

“Girafa” salvatoare de la Spitalul Județean face radiografii performante

Pentru bolnavii care nu se pot deplasa sau care au contraindicații de mișcare, dar care au neapărat nevoie de o radiografie, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost cumpărat un aparat performant cu care se pot realiza radiografii. 

“De multe ori, este foarte dificil sau aproape imposibil pentru unii pacienți, realizarea unei radiografii, aceștia fiind imobilizați la pat cu contraindicații de mișcare. Pentru aceștia, a fost achiziționat unul dintre cele mai performante aparate radiologice mobile, complet digital, cu ajutorul căruia vor putea fi realizate radiografii direct la patul pacientului. Astăzi, girafa celor de la Siemens ne-a adus zâmbetul pe buze”, explică managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany.

Noul aparatacostat aproape 100.000 euro și a fost achiziționat cu bani finanțați de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

“La Spitalul Județean, dacă nu te poți duce la radiograf, vine radiograful la tine. Este vorba despre radiograful mobil, un aparat vedetă care a ajuns azi la noi. Pare o girafă, dar este unul dintre cele mai performante și flexibile aparate mobile+wireless de radiografie. Acesta ajunge direct la patul pacientului nedeplasabil, nemaifiind nevoie ca acesta să fie dus până la radiologie”, explică și președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Categories: Local

About Author