Grupul TERAPLAST estimează o dublare a afacerilor în 2018, apropiindu-se de 1 miliard de lei
Grupul TERAPLAST, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, estimează o creștere a cifrei de afaceri cu peste 100% în 2018, cumulând și afacerile noilor achiziții Depaco, TeraSteel Serbia, Politub și a fabricii de reciclare PVC.
Anunțul a fost făcut ieri de către conducerea grupului, într-un raport emis pentru Bursa de Valori București. Anul 2017 a adus și el o creștere de 7% față de 2016, de la un rulaj de 399 milioane lei, la unul de 427 milioane lei. Achizițiile făcute însă anul trecut vor duce rulajul total la 970 de milioane lei în 2018, prognozează conducerea TERAPLAST.
Grupul TeraPlast include societatea TeraPlast (producător de țevi, granule și profile din PVC), filialele TeraSteel Bistrița și TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich și structuri metalice zincate), TeraGlass (producător de ferestre si uși din PVC), TeraPlast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activitățile logistice ale Grupului), TeraPlast Ungaria (distribuitor), divizia de polietilenă (fosta Politub, producător de țevi din polietilenă) precum și societatea Depaco (producător de țiglă metalică).
Grupul TeraPlast își propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică – prin brandul Wetterbest, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă, TeraPlast, este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.
În spatele afacerii stă – ca acționar principal – milionarul clujean Dorel Goia, alături de alți investitori cu participații mai mici la capitalul companiilor din grup. Goia are aproape 50% din TeraPlast SA, companie care este la rândul ei investitor în celelalte businessuri din grup.
Grupul TeraPlast va deveni în 2018 prima afacere românească din județul Bistrița-Năsăud care, cumulat, depășește 200 milioane euro rulaj. La mare distanță, al doilea grup de firme cu capital românesc, după rulaj, este RAAL, cu 50-55 milioane euro.