Hotelul DRACULA din Tihuța cumpărat de o importantă companie bistrițeană!

Hotelul DRACULA din Tihuța cumpărat de o importantă companie bistrițeană!

Hotelul DRACULA de la Tihuța a fost achiziționat în această săptămână de compania ÎNDEMÂNAREA, unul dintre marii constructori la nivel local. Licitația a avut loc luni, s-a desfășurat online, iar prețul de achiziție a fost 1,6 mil. euro (fără TVA). Adică atât cât a cerut CITR, care gestionează insolvența grupului de firme AgroInvest-Combis-Coroana de Aur (care deținea hotelul, girat la BT).

Contactat de BistrițaBusiness, Darius Simionca – unul dintre proprietarii grupului ÎNDEMÂNAREA – a confirmat tranzacția. Acesta a mai spus că hotelul va trece printr-un amplu proces de reabilitare în următorii doi ani, urmând să devină unul dintre pilonii de bază ai viitoarei stațiuni de interes național Colibița-Tihuța.

“Credem că turismul are un potențial imens în țara noastră, iar Dracula este cel mai cunoscut brand al județului și poate cel mai cunoscut al României. Planul nostru este ca în câțiva ani <draculiștii> din toată lumea să descopere ținutul contelui Dracula, descris de Bram Stoker în faimosul său roman, adică Borgo Pass (Pasul Bârgăului / Tihuța). Iar hotelul nostru – castelul lui Dracula – alături de investițiile pe care le gândim pe lângă el, va sta în centrul acestei povești!” a spus Darius Simionca.

“Cu siguranță au fost mai multe entități și persoane interesate de licitație, noi ne bucurăm că am reușit să păstrăm castelul în proprietatea unor antreprenori bistrițeni. Lucrăm deja la strategia de investiții, vom lansa curând un concurs de idei pentru arhitecți. Vrem să menținem și să dezvoltăm ideea de castel, de ev mediu, de mister, însă vom adăuga elemente surprinzătoare, care să trezească interesul oricărui turist din lume. Mai multe vom putea spune după ce conturăm foarte clar aceste planuri” a adăugat Simionca.

Compania ÎNDEMÂNAREA Construct mai este activă și în producția de materiale și agregate pentru construcții, prefabricate din beton pentru infrastructura drumurilor, în confecții metalice, prelucrări metalice și în producția de energie. În plus, familia Simionca, care deține compania, mai are o investiție în turism, un hotel la Colibița, aflat în ultima etapă de construcție, care cel mai probabil va fi inaugurat în 2021.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*