IMM Invest, o nouă modificare

IMM Invest, o nouă modificare

Programul IMM Invest a fost modificat din nou de către Guvern, care, în şedinţa de ieri, a adoptat, pe lângă mărirea plafonului la 20 mild. lei şi alte facilităţi pentru antreprenori.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a precizat: “În urma observaţiilor Consiliului Legislativ, vom avea o perioadă standard de 8 luni de la data acordării creditului, pentru subvenţionarea dobânzii, am creat posibilitatea ca microîntreprinderile să obţină linii de credit pentru capitalul de lucru de până la 5 milioane lei, în loc de un milion lei, şi am eliminat cerinţa ca antreprenorii din program să nu disponibilizeze personalul până la data de 31 decembrie 2020. În acest fel, programul devine din ce în ce mai flexibil”.

Tot în urma avizului cu observaţii al Consiliului Legislativ, Guvernul a readoptat ordonanţa de urgenţă prin care alocă 175 mil. euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar. Vor fi decontate cheltuielile efectuate pentru achiziţia de tablete, echipamente de protecţie penrtru elevi şi cadrele didactice şi cheltuielile necesare pentru pregătirea şcolilor în vederea diminuării riscului de transmitere a noului coronavirus. Premierul Ludovic Orban a precizat că zilele următoare va avea o şedinţă cu reprezentanţii structurilor asociative din administraţia publică locală – Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor – la care vor participa şi vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Sănătăţii, Educaţiei şi Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru stabilirea măsurilor privind începerea noului an şcolar.

sursa: www.bursa.ro

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*