Imoteca: 6 din 10 români caută apartamente noi când vor să își cumpere o locuință

Imoteca: 6 din 10 români caută apartamente noi când vor să își cumpere o locuință

O analiză făcută de compania Imoteca Residential Experts arată că 60 % dintre românii care caută să își cumpere o locuință aleg apartamente noi.

“Din datele pe care le-am adunat, constatăm că prețurile pe piața de rezidențial nou au rămas constante, cu un ritm de vânzări la fel de constant. S-au înregistrat mici ajustări de preț față de anul trecut, ca medie generală cu minus 3-4 %. Aceste scăderi sunt, în general, pe piața proiectelor de volum și sunt firești în condițiile unei creșteri mari de produs”, sublinează analiștii de la Imoteca.

Potrivit estimărilor făcute de compania de consultață Imoteca, anul acesta ar urma să fie finalizate aproximativ 14.000 de locuințe noi. Dacă în 2008, înainte de criza economică, prețul mediu pentru apartamentele noi era de 2.160 lei/mp util, anul trecut pretul a fost cu 42 % mai mic, mai exact 1.260 lei/ mp util.

„Interesant este că în vreme ce în ultimii doi ani prețurile apartamentelor s-au stabilizat, locuințele vechi încă au tendințe de creșteri de prețuri. Astfel că, unele apartamente vechi costă cât cele noi, iar clienții încep să le prefere tot mai mult pe cele noi, mai ales că au apărut tot mai multe proiecte dezvoltate în zone accesibile, lângă metrou, în cartiere care au toate facilitățile aproape”, mai spune Rafaela Nebreda.

 

Categories: Business in top

About Author