În cel mult două săptămâni vom avea pe piață produse biocide și măști la prețuri normale

În cel mult două săptămâni vom avea pe piață produse biocide și măști la prețuri normale

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Vigil Popescu, care a anunțat că se va interveni și se vor lua măsuri asupra celor care nu vor respecta anumite reguli și vor face speculă în aceste momente grele.

Astăzi firma Farmec din Cluj a solicitat aviz tehnic pentru biocid și sunt convins că până la sfârșitul săptămânii îl va obține. Cred ca am început să ne organizam foarte bine și producătorii românii încep să vadă acest lucru. Eu cred că într-o săptămână-două vom avea produse pe piață la prețuri normale. Trebuie să avem produse pe piață mai multe, de aceea am reușit să scurtăm perioada de acreditare a acestor produse biocide, măști, combinezoane în așa fel încât piața să aibă cât mai multă ofertă (…). dacă acești producători vom vedea că nu respectă anumite reguli, nu am informații despre producătorii despre care am vorbit, ba din contră, și nu vreau să dau acum prețurile, pentru că ele sunt chiar foarte rezonabile și ok din punctul acesta de vedere, dar dacă vedem că producătorii români, cu toate că statul îi sprijină vor să speculeze acest moment, vom interveni în forță și nu-i vom lăsa să-și bată joc de români (…) Și nu mi-ar plăcea să fiu în pielea acelui producător român”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Popescu susține că din 15 aprilie România va putea produce pentru populație un milion de măști pe zi. Acesta a mai precizat că Guvernul susține absolut orice producător care dorește să producă materiale de protecție și chiar se ia în calcul acordarea unor linii de credit fără dobândă pentru aceștia.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*